• itulau_fanua

Tala Fou

Bubble Humidifiers: Ose Meafaigaluega Taua mo le Tausiga Lelei Manava

O le fa'amamaina ose itu taua o le tausiga o le manava, ma o lea, o lo'o fa'aauau pea ona su'esu'e e le au tausi soifua maloloina ni fofo fou e tu'uina atu ai tagata mama'i i togafitiga fa'alenatura sili ona lelei. O se tasi o ia vaifofo o le bubble humidifier, o se meafaigaluega ua maua ai se talaaga mo lona aoga i le faamamaina o le okesene togafitiga.

E galue pulupulu vai e fa'afefete le okesene i le vai e maua ai se tafega tumau o le ea susu i le tagata ma'i. E masani ona fa'afeso'ota'i mea fa'asusu fa'afuifu i se mita fa'amama o le okesene fa'afoma'i ma se masini fa'amomoli, e pei o le nasal cannula po'o le ufimata.

Bubble humidifiers o se meafaigaluega aoga mo le tuʻuina atu o togafitiga faʻamama i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i faʻamaʻi manava e pei ole COPD, sela, cystic fibrosis ma isi faʻamaʻi faʻapitoa. O le manava ma le mama ua iloa e faʻaleleia e ala i le tuʻuina atu o le ea i se tulaga sili ona lelei o le susu, lea e fesoasoani e puipuia ai le faʻatupuina o le mucus ma le faʻafefe o le ea.

Bubble humidifiers ose meafaigaluega aoga foi i le saunia o togafitiga mo gasegase faʻainisinia. O le fa'amama fa'amama i le taimi o le fa'avevela fa'ainisinia e fesoasoani e puipuia ai le fa'amamago ma le fa'aleagaina o le ea, lea e mafai ona o'o atu ai i fa'alavelave e pei o le toto, niumonia, ma fa'ama'i pipisi o le nosocomial.

O le isi fa'amanuiaga taua o le fa'amulumulu fa'aluulu o se mea faigaluega taugofie. E le manaʻomia le malosi poʻo soʻo se tausiga tele, ma avea ai ma filifiliga sili mo siosiomaga e faʻatapulaʻaina punaoa.

E le gata i lea, o le bubble humidifier o loʻo i ai tulaga saogalemu e avea ai ma meafaigaluega faʻalagolago mo le tausiga o le manava. O lo'o i ai se faiga e puipuia ai le tafe o le okesene mai le poloka ona o le tafe o le vai. O loʻo i ai foʻi se masini fesoasoani faʻamalosi e faʻamautinoa ai e maua e le tagata maʻi se aofaʻi sili ona lelei o le okesene, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le barotrauma.

I le fa'ai'uga, o le fa'amama fa'asusu ose meafaigaluega aoga ma taua mo togafitiga sili ona lelei mo tagata mama'i o lo'o maua i fa'ama'i manava. O lona tau-lelei, faʻamatalaga saogalemu, ma le aoga i le faʻaleleia atili o le mama e faʻamalieina mo tagata tausi soifua maloloina. A'o fa'aauau pea ona tula'i mai fofo fou i totonu o le falema'i mo le tausiga o le manava, o lo'o tumau pea le fa'amamaina o le pa'u ma mea faigaluega fa'atuatuaina mo le fa'aleleia o taunu'uga o tagata ma'i. E tatau i so'o se tausi soifua maloloina ona mafaufau e fa'aopoopo lenei masini i la latou 'au'upega o mea faigaluega mo le manava.

O loʻo i ai foi i la matou kamupani le tele o nei oloa. Afai e te fiafia i ai, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i matou.


Taimi meli: Iuni-13-2023